Over dit blog

Dit blog is voor updates van Blauw Tilburg. Meer informatie staat op onze website: BLAUWTILBURG.NL

dinsdag 26 april 2016

Paraplu's gevraagd - kunstwerk2 BlauwTilburg/Noord

Voor het ontwerp van kunstwerk 2 gebruiken we als basis oude paraplu's. En die kunnen we nog meer gebruiken. Heb jij een oude paraplu die wel kapot is maar niet helemaal aan flarden? Gooi hem dan niet weg. Wij geven je plu een nieuw leven als onderdeel van Blauw Tilburg kunstwerk2! Dat we geweldige buurtjes hebben aan 'n Habbekrats, wisten we al. Veel van onze atelierinrichting vonden we in deze fantastische 2ehands winkel. Ook krijgen we regelmatig donaties, bijvoorbeeld blauwe kleding en blauwe lappen. Vandaag kregen we 18 paraplu's. En die gaan we o.a. met SBO Noorderlicht omtoveren, pimpen tot kunswerk2. 

Van Oud-Noord naar Noord - van verleden naar heden 
Blauw Tilburg/ Oud-Noord had als thema verleden - de geschiedenis van de blauwsloten, het vieze stinkende, vaak blauwe blauw water dat in de open riolering terecht kwam. Sinds zo'n 100 jaar is er een goed rioleringsstelsel in Tilburg. Daardoor werden de blauwsloten overbodig. Ze verdwenen dan ook langzaam uit het beeld van Tilburg. Hierdoor kwam er meer schoon water in Tilburg. 
Voor Blauw Tilburg/ Noord verschuift de focus naar het heden. Wat is water vandaag de dag? Schoon water, vuil water, hemelwater? En: hoe ervaren we water vandaag de dag? Dat 'watergevoel' vertalen we met paraplu's in kunstwerk 2. Kunstwerk 2 komt op een plek waar vroeger in de buurt een blauwsloot stroomde: Natuurtuin Stokhasselt. 

De meeste blauwsloten waren van oorsprong natuurlijke (schone) stroompjes. De Natuurtuin is een mooie symbolische plek: in het heden een tuin die door wijkgenoten Noord bijgehouden wordt √®n waar vroeger vlakbij een blauwsloot lag. 

Doneer je paraplu
Heb je een oude paraplu? Help ons dan mee kunstwerk2 te realiseren. Wij zijn meestal op maandag en dinsdag aanwezig in ons atelier in de Schubertstraat (onder de nieuwe Heikant, naast 'n Habbekrats). Wees welkom! Check voor de zekerheid onze agenda.
We komen je oude paraplu ook graag halen! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten