Over dit blog

Dit blog is voor updates van Blauw Tilburg. Meer informatie staat op onze website: BLAUWTILBURG.NL

donderdag 11 februari 2016

23 februari ontwerpsessie Oud-Noord

Woon jij in Oud-Noord, hou je van textiel, kunst en geschiedenis? En vind je het leuk om samen met anderen je wijk mooier te maken? Help dan mee met het ontwerp voor Blauw Tilburg kunstwerk 1 in Oud Noord! 

Dag: 23 februari 

Tijd: 19:30 
Locatie: MFA De Poorten. 

Je hoeft geen professionele kunstenaar te zijn. Het enige wat je nodig hebt is een goed humeur en fantasie! 


DOE JE MEE? Opgeven kan HIER of via het FacebookevenementWijkgenoot Rian ging al spontaan aan de slag!OVER BLAUW TILBURG 
Blauw Tilburg is een kunstproject voor door en met Tilburgers, met als thema de vergeten geschiedens van de Tilburgse blauwsloten. 
Geschiedenis 
Ruim 100 jaar geleden had Tilburg 35 waterstromen. Een deel daarvan noemden ze 'blauwsloten'. Ze vervoerden het afvalwater van de textielindustrie dat vaak blauw was. Vandaag de dag zijn al deze waterstromen verdwenen. 
​Drie kunstwerken 
Diverse organisaties waaronder de Stichting Faliekant en Levend Water werken samen om deze unieke geschiedenis  weer zichtbaar te maken. Daarom maken we samen met vele Tilburgers 3 speciale kunstwerken van blauw textiel.

Ieder kunstwerk wordt bedacht, ontworpen en gemaakt door lokale bewoners en geplaatst op locaties waar vroeger het water door Tilburg stroomde:

  1. Oud-Noord (Textielplein), thema 'verleden'
  2. Noord (locatie volgt), thema 'heden' 
  3. Centrum (locatie volgt),  thema 'toekomst'
Waterstromenkaart uit 1907 Bron: Tilburg op de kaart

Geen opmerkingen:

Een reactie posten