Over dit blog

Dit blog is voor updates van Blauw Tilburg. Meer informatie staat op onze website: BLAUWTILBURG.NL

maandag 11 januari 2016

Persbericht voor wijkkrant Oud-Noord

BLAUW TILBURG


Blauw wat? Blauw Tilburg! Dat is een superleuk project met geschiedenis, water en textiel in 3 Tilburgse wijken, waaronder onze wijk, Oud Noord.

Wist je dat er in Tilburg ooit 35 waterstromen waren? Die noemden ze blauwsloten. Ze kleurden vaak letterlijk blauw want de sloten zaten vol met afvalwater van de textielindustrie.
De waterstromen zijn inmiddels allemaal verdwenen. En maar weinig Tilburgers zijn bekend met deze unieke geschiedenis die ertoe leidde dat Tilburg als allereerste stad van Nederland een rioolwaterzuivering kreeg (in Moerenburg). Deze vergeten geschiedenis willen we weer zichtbaar maken onder de naam ‘Blauw Tilburg’. We maken samen met vele Tilburgers 3 speciale kunstwerken van blauw textiel in 3 verschillende wijken op locaties waar vroeger het water door Tilburg stroomde. Ieder kunstwerk wordt bedacht, ontworpen en opgebouwd door bewoners. We gaan samen verhalen ophalen, ideeën bedenken en natuurlijk samen maken, samen vieren en samen doorgeven. Iedereen die dat leuk vindt, kan mee doen.

Textielplein DOEplein met thema Blauw Tilburg
Herinner je je nog het Textielplein DOEplein vorig jaar april in Oud Noord? Dat was een gezellige dag vol textiel door en voor iedereen in de wijk, een groot succes. Dit jaar sluit Textielplein DOEplein aan bij Blauw Tilburg. En op die dag onthullen we het 1e kunstwerk waar we de komende tijd aan gaan werken. Voor in je agenda: 17 april! 

Doe mee
Ook nieuwsgierig en enthousiast over Blauw Tilburg? Doe met ons mee! 
Denk en praat mee in onze Facebookgroep 

Zoek de waterlopen op deze oude kaart Bron: www.tilburgopdekaart.nl/kaarten/oude-kaarten/1907/

Vragen over Blauw Tilburg? Mail Saskia en Suzanne via blauwtilburg@gmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten