Over dit blog

Dit blog is voor updates van Blauw Tilburg. Meer informatie staat op onze website: BLAUWTILBURG.NL

woensdag 13 juli 2016

Opening Blauw Tilburg community-kunstwerk 3 tijdens Buurtcamping

PERSBERICHT 

Op het voormalige V&G terrein op de Stadscamping staat de basis van Blauw Tilburg community-kunstwerk 3. Tijdens het weekend van de Buurtcamping, kan iedereen die dat wil er samen met Blauw Tilburg de laatste hand aan leggen. Op 16 juli is de opening van dit afsluitende kunstwerk. Kom je ook?

Creatie van KANT social design
Met, door, voor Tilburgers  
Het gezamenlijk maken van een community-kunstwerk past prima bij het concept van de buurtcamping: met, door en voor Tilburgers. Het kunstwerk is een verbeelding van de waterkringloop. Er werkten al vele handen aan om er iets moois van te maken. Zo maakten leerlingen van de Nieuwste school het ontwerp; legden groep 5/6 van Montessoribasisschool de basis en maakte KANT social design op de valreep prachtige haakcreaties voor de watervoorwerpen.

Blauwslootfietsroute
Het kunstwerk is in juli en augustus onderdeel van de blauwslootfietsroute. De route vindt je op blauwtilburg.nl . De kunstwerken staan alle 3 op een plek waar vroeger een waterloop/ blauwsloot in de buurt lag.

Over Blauw Tilburg
Ruim 100 jaar geleden had Tilburg 35 waterstromen. Een deel ervan werd gebruikt om het afvalwater van de lokale textielindustrie te lozen: dit werden de zogenaamde 'blauwsloten'.
Inmiddels zijn al deze waterstromen uit Tilburg verdwenen.

Diverse organisaties, waaronder Stichting Faliekant en Levend Water, werken samen om met het project Blauw Tilburg deze unieke geschiedenis weer zichtbaar te maken. Dit gebeurt met drie kunstwerken van blauw textiel die samen met Tilburgers gemaakt worden. Ieder kunstwerk is  bedacht, ontworpen en gemaakt door lokale bewoners en geplaatst op locaties waar vroeger het water door Tilburg stroomde.

Locatie: Stadscamping Tilburg (voormalige VGL-terrein)
Samen kunstwerk 3 afmaken:  15 en 16 juli
Opening: 16 juli 17:30u.
Fietsroute langs de 3 kunstwerken: blauwtilburg.nl (tab Updates).


Geen opmerkingen:

Een reactie posten