Over dit blog

Dit blog is voor updates van Blauw Tilburg. Meer informatie staat op onze website: BLAUWTILBURG.NL

donderdag 9 juni 2016

Blauw Tilburg Kunstwerk3 ontworpen door leerlingen Nieuwste School


Op donderdag 9 juni gaf kregen leerlingen van de Nieuwste School van Blauw Tilburg een workshop ontwerpen van een communityArt kunstwerk. Dit was tijdens voor de Dag van Creatie, georganiseerd door de leerlingenraad.

Door: Suze van Dijk


Macintosh HD:Users:suzevandijk:Documents:Blauw Tilburg:IMG_6264.JPG

Die groepen leerlingen deden mee aan een workshop van 2 uur. Ze kregen de geschiedenis van de blauwsloten te horen met verhalen van ouderen. Ook bekeken ze foto´s van de al gerealiseerde kunstwerken. Voor ze zelf aan de slag gingen, kregen ze een kader met voorwaarden voor het ontwerp van kunstwerk 3. Met deze input gingen de leerlingen ze enthousiast aan de slag. 

Vanuit een eigen mindmap van woorden die zij zelf bij de blauwsloten vonden passen, zijn ze aan de slag gegaan met het schetsen of maken van ontwerpen. Sommige leerlingen gingen al aan het werk met materialen en kwamen zo tot een niniatuur-ontwerp. Er was keuze uit verschillende materialen o.a. fietsbanden, lapjes textiel, wol, plastic bakjes, enz.

Er zijn veel leuke en interessante ontwerpen uitgekomen! Zodra we het overzicht delen, kan iedereen stemmen op het ontwerp dat hij/ zij het beste vindt. Het ontwerp met de meeste stemmen, gaan we realiseren met zoveel mogelijk mensen in Tilburg Centrum. Het komt vanaf 23 juni op de Stadscamping Tilburg te staan.

Macintosh HD:Users:suzevandijk:Documents:Blauw Tilburg:IMG_6266.JPG


Macintosh HD:Users:suzevandijk:Documents:Blauw Tilburg:IMG_6267.JPG

Geen opmerkingen:

Een reactie posten